27 Nisan 2010 Salı

Sirkeli Lokma

SİRKELİ LOKMA



2 adet yumurta

3 çorba kaşığı sirke

1 çay kaşığı karbonat

1 fiske tuz

1 su bardağı un

Kızartmak için sıvıyağ

Şerbet için:

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Limon suyu



Hamur malzemesi çukur bir kapta mikserle karıştırılır. 20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tavaya sıvıyağ konur, ısınınca Hamurdan kaşıkla alınır dökülür. İki yüzü kızarınca soğuk şerbete atılır. 10 dakika sonra şerbetten kevgirle alınır.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Sirke Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP