27 Nisan 2010 Salı

Susam tatlısı

SUSAM TATLISI



MALZEMELER

1 çay bardagi irmik

1 çay bardagi hindistan cevizi

1 yemek kasigi margarin

1 yemek kasigi sivi yag

1 çay kasigi maya

1 su bardagi un

Simitleri bulamak için susam

Surubu:

1,5 su bardagi toz seker

1,5 su bardagi su



YAPILIŞ TARİFİ

Irmik,hindistan cevizi,margarin;sivi yag,maya ve un bir kaba alinaraka

karistirilir ve un ilave edilir.Elde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan

simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin(yaglamaya yada unlamaya

gerek yok)180 derece de pisir.

Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim.

Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelim.Surubunu cekince

servis e hazirdir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP