Susam tatlısı
SUSAM TATLISI
MALZEMELER
1 çay bardagi irmik
1 çay bardagi hindistan cevizi
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi sivi yag
1 çay kasigi maya
1 su bardagi un
Simitleri bulamak için susam
Surubu:
1,5 su bardagi toz seker
1,5 su bardagi su
YAPILIŞ TARİFİ
Irmik,hindistan cevizi,margarin;sivi yag,maya ve un bir kaba alinaraka
karistirilir ve un ilave edilir.Elde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan
simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin(yaglamaya yada unlamaya
gerek yok)180 derece de pisir.
Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim.
Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelim.Surubunu cekince
servis e hazirdir.
0 yorum:
Yorum Gönder