27 Nisan 2010 Salı

Sütlaçlı Kadayıf

SÜTLAÇLI KADAYIF



Yarım kg tel kadayıf

1 paket tereyağı

Sütlaç için:

2 su bardağı süt

1 kahve fincanı pirinç

2 kahve fincanı şeker

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 tatlı kaşığı nişasta

Şerbet için:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı limon suyu



Önce sütlaç hazırlanır. Pirincin üzerine su konur, kısık ateşte şeklini kaybedene kadar pişirilir. Sonra tencereye süt, şeker, nişasta pirinç unu ve haşlanmış pirinç konur. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Diğer yandan şerbet malzemesi kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Tereyağı eritilir ve ılıtılır. Tel kadayıfın üzerine dökülür. Parmak uçlarıyla tel tel ayırarak birbirine yedirilir. Sonra tereyağlı kadayıftan bir komposto kasesini kapsayacak miktarda alınır. Kaseye yerleştirilir. Ortasına yeteri kadar sütlaç konur ve kasenin şekline göre kapatılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP