27 Nisan 2010 Salı

SÜTLÜ EKMEK TATLISI

SÜTLÜ EKMEK TATLISI



MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı

3 adet yumurta

1+3/4 bardak süt

1 çorba kaşığı toz şeker

200 gr bayat ekmek içi

şerbeti için:

1 bardak su

1 bardak tozşeker

1 tatlı kaşığı limon suyu



HAZIRLANIŞI

Bayat ekmeklerin kabuklarını kesin ve çıkarın. Kalanı parmak büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerine sütü dökün. 25-30 dakika bir kenarda bekeltin. Sütü çektikten sonra ekmeği bulamaç yapın. İçine şekeri, tereyağını ve yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. İçi yağlanmış bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında dökün. Orta derece ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. kabaran yeri olursa bıçak batırarak indirin. Tatlı fırındayken ocakta şerbeti hazırlayın. bunun için şeker ve suyu kaynatın. ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ateşten alın ve fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün. Kare dilimleyip servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP