27 Nisan 2010 Salı

Sütlü Hurma Tatlısı

SÜTLÜ HURMA TATLISI



Malzemeler:

1 bardak sıvıyağ

1 bardak eritilmiş tereyağı

1 bardak süt

Alabildiğince un

1 çay kaşığı karbonat

Şerbet için:

4 bardak su

Birkaç damla limon suyu

5 bardak şeker

İçi için:

Çekilmiş ceviz

Tarçın



Yapılışı:

Sıvıyağ, erimiş yağ, süt, un ve karbonat derince bir kaba konur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hurma büyüklüğünde parçalar alınıp el ayasında yuvarlanıp yassıltılır. Tam ortalarına ceviz konup üzerine tarçın ekilir. Karşılıklı uçları üstte birleştirilir. Orta hararetli fırında hafifçe pembeleşecek kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz, hazırlanıp soğutulmuş şerbet (şekeri eriyene kadar kaynatılmış su ve limon suyu) üzerine dökülür. Şerbeti çekince servis tabağına alınıp hindistan cevizi ile süslenir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP