27 Nisan 2010 Salı

Taneli Lokma

TANELİ LOKMA



3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çorba kaşığı susam

1 avuç iri çekilmiş ceviz

1 avuç iri çekilmiş fındık

2 su bardağı un

Kızartma için.

2 su bardağı sıvıyağ

1 fiske tuz

Şerbet için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu



Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Sonra çukur bir kabın içinde önce yumurta ve yoğurt çırpılır. Sonra diğer malzemeler eklenir. Hamur 20 dakika kadar dinlendirildikten sonra avuç arasında sıktırılrak kaşığa konur ve sıcak yağa dökülür. Tava dolana kadar bu şekilde bırakılır ve pembe renkte kızartılır. Soğuk şerbete atılır. Hamur bitene kadar işlemler tekrarlanır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP