27 Nisan 2010 Salı

TAVADA IRMİKLİ SÜNGER TATLISI

TAVADA IRMİKLİ SÜNGER TATLISI



Malzemeler:

3 yumurta,

1 kahve fincanı ince irmik,

1 kahve fincanı un,

1/2 limon suyu,

1 paket kabartma tozu,

2 su bardağı sıvıyağ,

süslemek için krem şanti

Şerbet;

2 su bardağı toz şeker,

3.5 su bardağı su,

1 paket şekerli vanilin.



Hazırlanışı:

Yumurtaları hafifçe çırpın. Un, irmik, limon suyu ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz koyu kıvamlı hamuru buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Şerbet malzemelerini 2 dakika kadar kaynatarak soğumaya bırakın. Şerbet soğurken tavada yağı kızdırın. Kızan yağa hazırladığınız hamurdan kaşık kaşık atın. Her iki taraf kızarınca yağdan çıkarıp soğuk şerbete atın. Servis tabağına alın. Krem şanti ile veya kaymakla süsleyerek servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Sünger Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP