27 Nisan 2010 Salı

Tırtıl Badem Tatlısı

TIRTIL BADEM TATLISI



1 su bardağı çok ince çekilmiş badem

Yarım paket margarin

2 adet yumurta

1 kahve fincanı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Yarım limon



Şerbet malzemessi kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Yumuşak margarin, şeker ve yumurtalar bir kaba konur. Mikserle çırparak halledilir. Üzerine elenmiş un, badem ve kabartma tozu katılır. Elde edilen cıvık hamur tırtıl uçlu bir krema pompasına doldurulur. Yağlanmış fırın tepsisine 3 parmak boyunda sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renkte pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince tenavül edilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP