27 Nisan 2010 Salı

Tulumba Lokması

TULUMBA LOKMASI



1 su bardağı un

4 adet yumurta

Yarım paket tereyağı

2 su bardağı su

Kızartmak için sıvıyağ

Şerbet:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı un

Yarım limon suyu



Önce şerbet malzemesi kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Tencereye su ve margarin konur. Orta ateşte margarin eriyene kadar ısıtılır. Sonra birden elenmiş un eklenir ve hızlı karıştırılır. Birkaç dakika sonra ateşten alınır. Biraz ılıması için beklenir. Sonra ilk yumurta kırılır ve karıştırılır. Diğer yumurtalar tek tek kırılarak aynı işlemler yapılır. Karışımdan kaşıkla alınır ve kızgın yağa normal lokma gibi dökülür. Kızarınca soğuk şerbete atılır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP