27 Nisan 2010 Salı

Tulumba Tatlısı

TULUMBA TATLISI



3,5 su bardağı un

4 su bardağı su

8 yumurta

100 gr. margarin

Kızartmak için;

3 su bardağı sıvıyağ

Şerbet için;

4 su bardağı şeker,

3 su bardağı su,

1 çorba kaşığı limon suyu



Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu, koyu bir şerbet kıvamı alıncaya kadar kaynatın, limon suyunu ekleyip, karıştırın, ateşten alın.

4 bardak suyu tencerede kaynatın. Margarini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, unu azar azar ekleyerek sürekli karıştırın, koyulaşmaya başlayınca mermer üzerine veya soğuk bir tepsiye boşaltın, hamur biraz soğuyunca yumurtaları birer birer ekleyerek yoğurun. Hamuru geniş ağızlı sıkma torbasına doldurun.

Sıvıyağı derin bir tencerede ısıtın. Yağ fazla kızgın olmasın. Hamuru yağa sıkıp her tarafı pembe renk alana kadar kızartın. Kevgirle yağdan alıp soğuk şerbet içine atın. Şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin.



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP