27 Nisan 2010 Salı

VEZİR PARMAĞI

VEZİR PARMAĞI



MALZEMELER

2 Yumurta

1 Bardak Şeker

2 Kase Un

1 Tatlı Kaşığı Tarçın

1 Paket Vanilya

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Margarin

Şerbeti için :

3 Su Bardağı Şeker

3/5 Su Bardağı Su



HAZIRLANIŞI

Yağı eritip soğumasını bekleyin. 1 bardak şeker ilave edin, 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve yumurtalardan birinin sarısını tatlının üzerine sürülmek üzere ayırdıktan sonra yumurtaları ekleyip hamur kıvamına getirin. Eliniz yardımıyla oval şeklinde yuvarlayıp az margarin sürülmüş tepsiye dizin.Çatal yardımıyla üstünü şekillendirdikten sonra 1 yumurtanın sarısını üzerine sürüp fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Sıcak şerbet üzerine dökülüp soğutulduktan sonra servise hazırdır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP