27 Nisan 2010 Salı

Virgül Tatlısı

VİRGÜL TATLISI



MALZEMELER

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı margarin

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

250 gr. fındık tozu

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1/2 limonun suyu

Vanilya



Malzemenin tamamını bir kaba koyup, yoğurun. Hazırladığınız hamurdan virgül şeklinde tatlılar yapın ve fırında pişirin. Bir tencereye şekerle suyu koyup, 15 dakika kaynatın ve limon suyuyla kestirdikten sonra ateşten indirin ve vanilyayı ekleyin. Tepsi ılınınca, ılık şerbeti döküp, soğuttuktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP