27 Nisan 2010 Salı

VİŞNELİ AYVA TATLISI

VİŞNELİ AYVA TATLISI



Malzemeler:

- 3 adet orta büyüklükte ayva,

- 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne,

- 1 su bardağı toz şeker,

- 1 paket vanilya,

- 2 yemek kaşığı patates nişastası,

- 2 adet karanfil.



Yapılışı:

Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP