27 Nisan 2010 Salı

Vişneli Şekerpare

VİŞNELİ ŞEKERPARE



Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket tereyağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı irmik

Alabildiği kadar un

Üzeri için:

40-45 adet fındık

Şerbet için:

2 su bardağı vişne suyu

1 su bardağı su

3,5 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı limon suyu



Yapımı:

Önce limon dışındaki şerbet malzemesi tencereye aktarılır. Kaynayıp, kıvam alınca limon suyu katılır, 5 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır. Yumuşak tereyağı, yumurta ve şeker çukur bir kabın içinde mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir. Bütünleşene dek yoğrulur. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır. Az aralık bırakarak yağlanmış tepsiye dizilir. Ortalarına 1'er adet fındık saplanır. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında pembe renkte pişirilir. Şekerpareler sıcakken soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince servise sunulur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP