27 Nisan 2010 Salı

YAĞLI REVANİ

YAĞLI REVANİ



Malzeme :

6 yumurta,

250 gr. irmik,

1 büyük paket margarin,

750 gr. şeker,

1 limon,

1 kaşık pudra şekeri.



Yapılışı:

1- Beyaz porselen bir kaseye yağı, irmiği, 1 kaşık pudra şekerini koyup tahta bir spatülle veya kaşıkla karıştırarak beyazlatınız.

2- Sonra 6 yumurta sarısını teker teker kırıp kanşımı yediriniz.

3- Diğer tarafta 6 yumurta akını bakır bir tencerede çok az bir tuzla çarparak kar haline getiriniz.

4- Hazırlanan karışıma yumurta akını ilave edip süratle karıştınnız, (fazla karıştırmayınız, aklar sulanır),

5- Kağıt yayılmış kek kalıbına veya 4 parmak kalınlığındaki bir tepsiye koyup, ısıtılmış fırında 40-50 dakika ağzını hiç açmadan pişiriniz (kek gibi).

6- Şerbetini hazırlayıp revaninin üzerine dökünüz.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP