YAĞLI REVANİ
YAĞLI REVANİ
Malzeme :
6 yumurta,
250 gr. irmik,
1 büyük paket margarin,
750 gr. şeker,
1 limon,
1 kaşık pudra şekeri.
Yapılışı:
1- Beyaz porselen bir kaseye yağı, irmiği, 1 kaşık pudra şekerini koyup tahta bir spatülle veya kaşıkla karıştırarak beyazlatınız.
2- Sonra 6 yumurta sarısını teker teker kırıp kanşımı yediriniz.
3- Diğer tarafta 6 yumurta akını bakır bir tencerede çok az bir tuzla çarparak kar haline getiriniz.
4- Hazırlanan karışıma yumurta akını ilave edip süratle karıştınnız, (fazla karıştırmayınız, aklar sulanır),
5- Kağıt yayılmış kek kalıbına veya 4 parmak kalınlığındaki bir tepsiye koyup, ısıtılmış fırında 40-50 dakika ağzını hiç açmadan pişiriniz (kek gibi).
6- Şerbetini hazırlayıp revaninin üzerine dökünüz.
0 yorum:
Yorum Gönder