27 Nisan 2010 Salı

Yağsız Revani

YAĞSIZ REVANİ





Malzemeler

6 adet yumurta

yarım su bardağı tozşeker

1 dolu su bardağı irmik

yarım su bardağı un

Yarım limon kabuğu rendesi

Şurubu;

4 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

1/4 limon

Süslemek için;

Hindistancevizi, fındık ve yeşil fıstık



Yapılışı

Yumurtaları bir kaba kırıp yarım bardak tozşeker katarak mikserde 10 dk çırpın. Yumurtalar iyice koyulaşınca unlu irmik ve limon rendesi koyup tahta kaşıkla karıştırın.

25-27 cm çapında bir tepsiyi yağlayıp unlayın; yumurta karışımını içine boşaltın. Orta ısılı fırında 40-45 dk pişirin.

Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatıp köpüğünü alın, limon sıkıp kabuğunu içine atın. Şurubu soğuduktan sonra sıcak revaninin üzerine boşaltın. Fırında 5 dk bırakıp çıkartın.

Revani soğuduktan sonra tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırın, hafifçe sallayıp tepsiden kurtulmasını sağlayın ve yuvarlak bir servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirerek tabağa aktarın. Ve üzerini süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP