27 Nisan 2010 Salı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

YALANCI EKMEK KADAYIFI



Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek

2 su bardağı toz şeker

1 lt. süt

2 dolu yemek kaşığı nişasta

1 dolu yemek kaşığı un

1 paket krem şanti

Hindistancevizi



Yapılışı:

Etimekleri borcama dizin. Diğer tarafta şekeri bir tencereye koyup altını yakın, 2 su bardağı su ilave edip şurubu hazırlayın. Şurubu etimeklerin üzerine sıcak olarak dökün. Muhallebisi için; süt, nişasta ve unu karıştırarak koyuca bir kıvama gelene dek pişirin ve bunu da etimeklerin üzerine dökün. 1 poşet krem şantiyi krema yapıp, muhallebinin üzerine düzgünce sürüp hindistancevizi ile süsleyin. Dolapta 1 saat bekledikten sonra servise hazırdır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP