27 Nisan 2010 Salı

Yeşil Tatlı

YEŞİL TATLI



1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığı,

50 gram file antepfıstığı,

1 cay bardağı tozşeker,

1 cay bardağı un,

5 adet yumurta,

1 çorba kaşığı irmik,

yarım cay bardağı sıvı yağ,

1 paket kabartma tozu.

Şerbeti için:

2.5 su bardağı tozşeker,

2 su bardağı su,

yarım limonun suyu



Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın. 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. 1 çay bardağı unu, 1 çorba kaşığı irmiği ve sıvı yağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu katın. 1 komposto kasesi dövülmüş an-tepfıstığını ekleyin. Kalıbı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün.

180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın. Soğutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyip servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP