27 Nisan 2010 Salı

YOĞURT İKRAMLI TATLI

YOĞURT İKRAMLI TATLI



1 Su bardağından biraz eksik toz şeker

Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt

3 yumurta

Yarım paket sade kek un

1 limon rendesi

Şurubu

4 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

Şeker + su biraz kaynatılır, ateşten inmeden limon suyu katılır.



YAPIMI

Kenarı yüksekçe dikdörtgen payrex tepsi margarinle yağlanır, unlanır, unun fazlası silkelenir.

3 yumurta + şeker mixerle çırpılır. Çırpmaya devam ederken önce yoğurt, sonra kek un + limon rendesi ilave edilir, payrex kalıba dökülür. 5 dakika önce 175C'de ıısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.

Fırından çıkan tatlı bıçakla dilimlere kesilir, daha sıcakken üstüne sıcak şurup dökülür.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Yoğurt Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP