27 Nisan 2010 Salı

Yoğurt Tatlısı

YOĞURT TATLISI



4 yumurta

1,5 su bardağı yoğurt

4,5 su bardağı şeker (1 bardağı hamura, 3,5 bardağı şuruba)

1 su bardağı un

1 su bardağı*2 çorba kaşığı irmik

125 gr. katı yağ

yarım limon suyu

1 paket kabartma tozu



3,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup haline getirilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılarak, limon kabuğu rendesi, yoğurt, un, irmik, erimiş yağ ilave edilerek tekrar karıştırın. En son olarak kabartma tozunu da ilave ederek hafifçe karıştırarak, hamuru yağlanmış tepsiye dmküp üzerini düzeltin. Orta hararetli fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine şurubu dökerek üzerine kapak kapatın hafif ateşte suyunu çektiriniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Yoğurt Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



ML® Yoğurt Tatlısı (görsel)






0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP