27 Nisan 2010 Salı

Yufkalı kadayıf sarması

YUFKALI KADAYIF SARMASI



300 gram kadayıf,

yarım çay bardağı zeytinyağı,

2 su bardağı dövülmüş ceviz,

2 adet yufka,

2 çorba kaşığı tereyağı.

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker,

2 su bardağı su,

limon suyu



Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı tepsiye âlın. Elinizle didik didik yapın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı minik minik doğranmış tereyağını koyun. Yoğurun. Yufkanın 1 adetini düz bir zemine alın. üzerine kadayıfın yarısını yayın.

Dövülmüş cevizi ekleyin. Yufkayı rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim kesin.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan tereyağını da küp doğrayıp kadayıfların üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın. Kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Kadayıflar şerbeti iyice çekince servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP