27 Nisan 2010 Salı

Yuvarlama Tatlısı

YUVARLAMA TATLISI



1 paket margarin

1 su bardağı yoğurt

1 limon kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta beyazı

Alabildiği kadar un

Şerbet için:

3 su bardağu şeker

2,5 su bardağı su

1 çorba kaşığ limon suyu

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı dövülmüş ceviz



Önce şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır. Yumuşak margarinle ve diğer malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yapılır. 10 dakika kadar dinlendirilir. Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ceviz konur. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat sonra servise sunulabilir.



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP