31 Ekim 2013 Perşembe

Kabak Tatlısı


Malzemeler:

  • 1,5 kg kabak (kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış hali)
  • 3 veya 3,5 su bardağı toz şeker
  • ceviz

Kabak tatlısı tarifi bildik ve klasiktir bir gün önceden veya bir kaç saat önceden şekeri üzerine döküp bekletir ve daha sonra ateşe koyar, kabaklar pişince de ocaktan alıp soğutursunuz. Bu tarifi deryalı günler programında Rahmetli Cemal Usta anlatmıştı hatta ben tarifi kaydetmedim sitelerinde bulurum diye ama maalesef yayınlamadılar. Daha sonra Cemal ustanın kendi sitesine uğrayıp oradan kendisine tarifi rica ettiğimi yazan bir mesaj bıraktım çok kısa zamanda mesajıma cevap verip tarifi yazmıştı. Bu olaydan yaklaşık 10-15 gün sonrada bir trafik kazası geçerdi bir süre sonrada vefat etti. Ne zaman kabak görsem veya yapsam kendisini rahmetle anıyorum ve kendisinin Kabak Tatlısı Şahane ismini verdiği tarifi sizlerle de paylaşmak istedim…
Yapılışı:
  • Kabakların üzerine şekeri dök ve 2 saat beklet
  • tencereyi ocağı al kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa getir ve 20 dakika pişir
  • Daha sonra kabakları kevgir kaşık ile başka bir tencereye al
  • Kalan suyu yine kısık ateşte 7-8 dakika kadar tencerenin kapağı açık olarak kaynat
  • 7-8 dakika sonunda suyu kabakların üzerine dök
  • Yine su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı açık ve kısık ateşte 1 dakika kaynattıktan sonra tatlıyı ocaktan al
  • Tencere içinde iyice soğuduktan sonra servis tabağına al ve üzerini cevizle süsle
Afiyet olsun…

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP