Elmalı Gullaç
ELMALI GULLAÇ
MALZEMELER
10 Yaprak Güllaç
4 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 kahve fincanı gül suyu
6 orta boy elma
2 kivi (Dilimlenmiş)
YAPILIŞ TARİFİ
Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu
kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.
Hazırladığınız püreyi güllaç yapraklarının arasına yerleştirerek bohça
şeklinde kapatın.
Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına
yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve
kalan şekerli sütü dökün.
Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika
bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder