27 Nisan 2010 Salı

Elmalı Gullaç

ELMALI GULLAÇ



MALZEMELER

10 Yaprak Güllaç

4 Su Bardağı Süt

2 Su Bardağı Toz Şeker

1 kahve fincanı gül suyu

6 orta boy elma

2 kivi (Dilimlenmiş)



YAPILIŞ TARİFİ

Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu

kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın.

Hazırladığınız püreyi güllaç yapraklarının arasına yerleştirerek bohça

şeklinde kapatın.

Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına

yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve

kalan şekerli sütü dökün.

Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika

bekletin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP