Kabak Tatlısı
Malzemeler:
- 1,5 kg kabak (kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış hali)
- 3 veya 3,5 su bardağı toz şeker
- ceviz
- Kabakların üzerine şekeri dök ve 2 saat beklet
- tencereyi ocağı al kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa getir ve 20 dakika pişir
- Daha sonra kabakları kevgir kaşık ile başka bir tencereye al
- Kalan suyu yine kısık ateşte 7-8 dakika kadar tencerenin kapağı açık olarak kaynat
- 7-8 dakika sonunda suyu kabakların üzerine dök
- Yine su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı açık ve kısık ateşte 1 dakika kaynattıktan sonra tatlıyı ocaktan al
- Tencere içinde iyice soğuduktan sonra servis tabağına al ve üzerini cevizle süsle