27 Nisan 2010 Salı

Sütlü Güllaç Tatlısı

SÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI



10 yaprak güllaç

250 gr. ceviz

3 bardak süt

Şerbeti için,

2,5 su bardağı toz şeker

3 bardak su

1 kahve fincanı gül suyu



Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyun, güllaçları ortalarından keserek ikiye ayırın, yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına 1,5 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru toplayın. Bütün güllaç yapraklarına aynı işlemi tekrarlayın, hepsi bitince ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kalan sütü de üzerine dökün, Şerli suyu 2 taşım kaynatın, gül suyunu katıp soğutun. Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat çekmesini bekleyin.



ML® Muzlu Güllaç (görsel)






0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP