27 Nisan 2010 Salı

Ay Tatlısı

AY TATLISI (4 KİŞİLİK)



Malzeme :

Hamur malzemesi : 500 gr. Un, 15 gr. Tuz, yarım limonsuyu, 250cl.su, 1 ad. Yumurta, 350gr margarin.



İç Malzeme : 1 kg haşlanmış havuç, 250 gr. Tozşeker, 200 gr. Pudra şekeri,1ad Yumurta.



Şurubu : 1250 gr. Tozşeker, 1 litre su, yarım limon. (Hepsi beraber yarım saat kaynatılır)



Tarif : Hamurun yapılışı: Unu havuz şeklinde yapıp, margarin hariç diğer malzemeleri ortasına koyup iyice yoğurarak top haline getirilir. Üzerine nemli bez konup, 20.dk dinlendirilir. Merdane ile hamur açılıp, margarin içine konularak hamur kapatılır, tekrar merdane ile yoğrulup, hamur açılır. (bu işlem iki defa yapılır.)



İçinin hazırlanması : Havuçlar rendelenir, şekerler ve yumurta ilave edilip, karıştırılır. Hazır olan hamur madeni para kalınlığında açılıp, üzerine hamur karışımı eşit şekilde yayılıp rulo l şeklinde sarılır. 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesip, tepsiye dizilerek 180 derece fırında 40 dk. Pişirilip soğuduktan sonra şurubu ilave edilerek servis edilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP