27 Nisan 2010 Salı

HELVA SOSLU TATLI

HELVA SOSLU TATLI



Malzemeler

1 Adet yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 kaşık ceviz

Kabartma tozu

Yeterince un

Şerbet İçin

4 bardak şeker

5 bardak su

¼ limon suyu

Sosu İçin

200 gr. Vanilyalı helva

100 gr margarin

1 su bardağı su

1.5 kaşık şeker

2 kaşık kakao

Yapılışı

1 adet yumurta, 2 kaşık yoğurt, 1 bardak yağ kabartma tozu içine katılarak kulak memesi kıvamında yoğrulur. Bu sırada 2 kaşık ezilmiş cevizi üzerine ekleyerek yoğurma işlemini bitirin. Daha sonra hamurdan kurabiye yapar gibi parçalar kopartıp ovalayın. Elinizde ovaladığınız parçaların üstüne parmağınızla çok hafif üstü çukur kalacak şekilde bastırın. Tepsiye koyarak fırında (200 derece) kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp daha önce hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Tatlıyı şerbetini çekmeye bırakın. Bir tencereye 1 bardak su, helva yağ, kakao şekeri ilave ederek sosu kısık ateşte helvayı ezerek pişirin. Hafif koyu kıvamdaki sosu şerbeti emen tatlının üzerine dökün. Üzerine isteğe göre ceviz veya hindistan cevizi koyarak süsleyin. Daha sonra dolaba kaldırarak soğumaya bırakın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP