27 Nisan 2010 Salı

Tavuklu Kadayıf Dolması

TAVUKLU KADAYIF DOLMASI



MALZEMELER

300 gr Tel Kadayif

1/2 Tavuk Gögsü

4 Yemek Kasigi Irmik

3 Yemek Kasigi Toz Seker

1 Su Bardagi Ceviz

2 Su Bardagi Süt

SERBET MALZEMESI

3 Su Bardagi Toz Seker

3 Su Bardagi Su



YAPILIŞI

Tavuk gögsünü tuzsuz, sade haslayin. Haslanan tavugu süzün ve tel tel didin. irmik, süt, ve sekeri birlikte pisirip soguyunca dövülmüs cevizi ve tavuk etlerini ekleyin. Kadayiftan bir miktar kopararak tabaga yayin. Uç kismina yeteri kadar harçtan yerlestirerek dolma sarar gibi sarin. Tel kadayif bitinceye kadar bu islemi uygulayin. Yaglanmis tepsiye yerIestirerek üzerine kizdirilmis margarini esit miktarda gezdirin. Önceden isitilmis firinda kizartin. Su ve sekeri birlikte kaynatin ve serbeti limonla kestirip, sogumasi için birakin. Kadayiflar sicak, serbet soguk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin. Servis tabagina alarak servis yapin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP