27 Nisan 2010 Salı

Gazoz Kapağı Tatlısı

GAZOZ KAPAĞI TATLISI



MALZEMELER

1 Paket Margarin

2 Adet Yumurta

1 Çay Bardagi Yogurt

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

Alabildigi Kadar Un

Findik

Serbeti Için:

4 Su Bardagi Seker



YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kaba alin.Börek hamuru yogurur gibi yogurun ve incecik açin. Su bardaginin agzi ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin.Sonra hamurlari birbirlerinin üzerine koyarak ikiserli hamurlar yapin. Bir gazoz kapagi ile üstteki hamurun ortasini çikarin ve o bosluga findiklari doldurun. Bütün tatlilari bu sekilde hazirlayin. Firinda orta isida pembelesinceye kadar pisirin. Diger tarafta serbeti için su ve sekeri ocakta kaynatin. Firindan çikardiginiz tatli ilinmaya baslayinca sicak olarak serbeti üzerine dökün. Serbetini emen tatlilari servis yapin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP