27 Nisan 2010 Salı

Çikolatalı Şambaba

ÇİKOLATALI ŞAMBABA



1 su bardağı un

2 adet yumurta

yarım kibrit kutusu kadar yaş maya

1 tatlı kaşığı şeker

biraz tuz

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Şurubu için

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

Üzeri İçin

Yarım paket kakaolu puding



Unun ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları ılık şekeri su ile eritip kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğurun. Tek kişilik kağıt ya da alüminyun kek kalıplarını yağlayıp, şeker serpin. Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştırın. Tepsiye dizerek, oda sıcaklığında yarım saat bekletin. 110 derece fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkarın. Şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayın. Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip, ters düz ederek bir kaç dakika şerbetin içinde kaynatın. Üzeri için yarım paket kakaolu pudingi hazırlayın. Kakaolu pudingi şambaba tatlısının üzerine dökün. Servise sunun.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Şambaba için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP