27 Nisan 2010 Salı

KARAKIZ TATLISI

KARAKIZ TATLISI



MALZEMELER

4 adet yumurta

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı un

1/2 paket margarin

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin



HAZIRLANIŞI

Kalıbı margarinle yağlayıp, derin bir kasede bütün malzemeye iyice karıştırıp kalıba yayın. 170 derecede yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra fırından çıkarın.Diğer tarafta 2,5 su bardağı suyla 1 su bardağı şekeri eritip bir taşım kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilık şerbeti soğuyan keke dökün. Daha sonra hindistancevizi serpip servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP