27 Nisan 2010 Salı

ŞERBETLİ İRMIK TATLISI

ŞERBETLİ İRMIK TATLISI



MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı şeker

2 su bardağı irmik

2 su bardağı un

şerbeti:

1 kilo şeker

yarım limon suyu

yarım litre su

şeker



HAZIRLANIŞI

Yumurtayı çırpın sırasıyla yoğurt, yağ, şeker, un, irmik içine konarak tekrar çırpın. Kabartma tozunu atın ve geniş tepsiye yayın ve bunu 170 derece ısılı fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkınca hafif soğutulmuş tatlımızın üzerine şerbeti dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP