27 Nisan 2010 Salı

ÇARK TATLISI

ÇARK TATLISI



1 Yumurta

125g oda sıcaklığında yumuşatılmış marğarin

1 su bardağı süt

1 poşet şekerli vanilin

3,5-4 su bardağı un

1 poşet kabartma tozu ile hamur yapın. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına 3 yemek kakao ekleyip iyice yoğurun. Beyaz hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi serpin. Kakaolu hamuruda aynı kalınlıkta açın ve diğer diyer hamurun üzerine koyun. İki hamuru birlikte biraz daha açıp rulo yapın.Bu ruloyu buzlukta 20 dk bekletip ince dilimler halinde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. 175dc ısıtılmış fırında pembeleşenceye kadar 15-25 dk pişirin. Tatlıları soğutup üzerine 3,5 su bardağı su, 2-3 tatlı kaşığı limon suyunu kaynatarak hazırladığınız sıcak şurubu dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP