27 Nisan 2010 Salı

Tavada İrmik Tatlısı

TAVADA İRMİK TATLISI



3 yumurta

1 kahve fincanı irmik

1 kahve fincan un

yarım limon suyu

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı sıvıyağ

Süslemek İçin;

krem şanti yada kaymak

Şerbeti İçin;

2 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

1 paket vanilya



Yumurtaları hafifçe çırpın, un, irmik, limon suyu ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz koyu kıvamlı hamuru buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Şerbet malzemelerini 2 dakika kadar kaynatarak soğumaya bırakın. Şerbet soğurken tavada yağı kızdırın. Kızan yağa hazırladığınız hamurdan kaşık kaşık atın. Her iki tarafı da kızarınca yağdan çıkarıp soğuk şerbete atın. Servis tabağına alın, krem şanti yada kaymakla süsleyerek servis edin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP