27 Nisan 2010 Salı

Dolandırma

DOLANDIRMA



MALZEMELER

5.5 su bardagi un

2 adet yumurta

1 çay kasi karbonat

2 çorba kasigi yogurt

1 tutam tuz

2.5 su bardagi ceviz içi

4 su bardagi nisasta

4 su bardagi toz seker

4 su bardagi su



YAPILIŞI

Genis bir kabin içine unu eleyin. Ortasini havuz gibi açip 2 yumurta, bir tutam tuz, 2 çorba kasigi yogurt ve karbonat ekleyip karistirin. Ilik su ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin. Üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopararak bezeler yapin. Nisasta serperek sigara kagidi inceliginde yufkalar açin. Yufkayi ikiye katlayip ön kismina oklavayi yerlestirin. Oklavanin önüne kiyilmis ceviz, eritilmis tereyagi gezdirip oklavaya sarin. Elinizle bükerek oklavadan çikarin. 3 cm genisliginde parçalar kesip yaglanmis tepsiye yan yana dizin. 1 su bardagi eritilmis tereyagini üzerine gezdirin. Orta hararetli firinda pembelesinceye kadar kizartin. Firindan çikararak sogutun. Bu arada surubu hazirlamak üzere su ve sekeri kaynatin. Atesten almadan önce çeyrek limon suyu ilave edin. Iliklasinca sogumus olan tepsinin üzerine gezdirerek dökün. Tatli, surubu tamamen çekinceye kadar bekletin. Üzerine ceviz içi ve ince dövülmüs fistik serptikten sonra dilimleyerek

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP