27 Nisan 2010 Salı

Fıstıklı Dolama

FISTIKLI DOLAMA



Malzeme

Hazırlanmış olan yufkalar,

1 kg. Öğütülmüş fıstık içi,

300 gr. Erimiş tereyağı (el yakmayacak sıcaklıkta),

Şerbet için 1200 gr. Toz şeker, 800 gr su, yarım limon suyu.



Yapılışı

Hazırlanmış yufkaları tezgaha üst üste serin. Tam ortasından enine keserek ikiye bölün. İki yufka istifini üst üste koyun. Dikdörtgen bir tepsinin uzun kenarını ölçü alıp yufkaların iki yanından fazla kısımları kesip ayırın. İnce oklavayı bir yufkanın ucuna koyun. Yufkanın üzerine fıstık serpin; sonra yufkayı oklavaya rulo gibi sarın. Tezgahtan kaldırmadan yufka rulosunu iki ucundan hafifçe büzüştürüp bir daha yuvarlayın. Sonra tepsinin içine enlemesine oklavadan sıyırın. Bu işlemi tepsi dolana kadar tekrarlayın. Tepsiye dizilen ruloları dilimledikten sonra, erimiş yağdan, kuru yer kalmayacak şekilde serpiştirin. Tepsiyi, *kasap kağıdı ile örtüp 150 derecedeki fırına sürün; 20 dakika kadar pişirdikten sonra çıkarıp soğutmadan hazırladığınız şerbeti verin. Şerbeti çekmesini ve soğumasını bekleyin.



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP