Basit Kalburabastı
BASİT KALBURABASTI
Malzemeler:
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz içi
Aldığı kadar un
Kızartma için:
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
* Sıvıyağ, margarin, tozşeker ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
* Şerbet için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına ceviz içi ilave edin. Oval şekil verip her birini kalbur veya elek üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın.
* Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız hamurları birer birer kızgın yağa atıp hafifçe pembeleşinceye kadar kızartın.
* Tavadan aldığınız kızarmış hamurları birkaç parti halinde soğuk şerbetin içine atıp şerbeti çekinceye kadar bekletin. Kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder