27 Nisan 2010 Salı

Bayram Tatlısı

BAYRAM TATLISI



3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı hindistancevizi

Şerbeti İçin;

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

yarım limonun suyu



Yumurtayla şekr iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemeler de ilave edilerek karıştırılır. Orta boy fırın tepsisine dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbet kaynatılarak , kek soğuyunca üzerine dökülür. Şerbetini çekince dilimlenerek servis yapılır.



Afiyet Olsun

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP