27 Nisan 2010 Salı

BİSKÜVİ TATLISI

BİSKÜVİ TATLISI



4 çay bardağı un

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay bardağı yoğurt

1/2 çay kaşığı karbonat

1 çay bardağı yağ

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Şurubu için:

4 çay bardağı şeker

3 çay bardağı su



Una limon suyunda eritilmiş karbonat, yağ, yoğurt ve limon kabuğu rendesi ilave edip yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlayarak hafif yassıltınız. Üzerine çatalla iz yapıp süsleyerek tepsiye diziniz. Orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz.

Şekere 3 çay bardağı su koyup kaynatarak orta kıvamda şurup hazırlayınız. Sıcak şurubu soğutulmuş bisküvilerin üzerine gezdiriniz.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP