27 Nisan 2010 Salı

CEVİZ TATLISI

CEVİZ TATLISI



MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ

1 adet eritilmiş sana yağı

1 su bardağı su

Un

Kabartma tozu

İçi için :

250 gr ceviz içi

Tarçın

Şeker

Şerbeti için :

4 bardak su

3 bardak şeker

1 yemek kaşığı limon suyu



HAZIRLANIŞI

Sıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin. İçine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın.200 C fırında yarım saat pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP