27 Nisan 2010 Salı

Çiçek Lokması

ÇİÇEK LOKMASI



1 adet yumurta

1 adet yumurta sarısı

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Arası İçin;

1 adet yumurta beyazı

Kızartmak İçin;

3 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin;

3,5 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

Yarım limon suyu



# Yoğurma kabına yoğurt, yumurta, yumurta sarısı, sıvıyağ konur, iyice çırpılır, üzerine tuz, bir avuç unla karıştırılmış karbonat ve ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur olana kadar un katılır.

# Hamurun üzeri kapalı olarak yarım saat dinlenirken, şerbet hazırlanır. Su ve şeker kıvam alana kadar kaynatılır, limon suyu eklenir, kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır.

# Dinlenen hamur üç parçaya ayrılır, her parça unlu zeminde oklava yardımıyla, 3 mm. kalınlığında açılır. Hamur çay bardağı ağzıyla yuvarlak kesilir.

# Her yuvarlak ortasına tam gitmeden dört kesik atılır. Ortalarına yumurta akı sürülerek ve kesikleri kaydırarak üç tane üst üste konur, ortasına parmakla bastırılır.

# Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır, kızgın yağda altın rengi kızartılır, soğuk şerbete sıcak tatlı atılır.

# 15 - 20 dakika şerbette tutulduktan sonra servis tabağına çıkartılır.



Not: Çiçek lokmasında değişik şekil elde etmek için, 3 ayrı çapta bardaklar kullanılarak, büyükten küçüğe doğru üst üste dizilerek katmerli çiçek elde edilebilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Çiçek Lokması için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP