27 Nisan 2010 Salı

FİNCANDA MUHALLEBİLİ KADAYIF

MALZEMELER;

500 gr tel kadayıf

200gr eritilmiş margarin+ 1 çay bardağı sıvıyağ

Üstü için yeşil fıstık yada ceviz içi,hindistan ceviz

Muhallebisi içinde;2 su bardağı süt,2 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı un,1 çay bardağından biraz fazla

toz şeker,vanilya.Bunları muhalebi yapın.Kaymak tutmaması için arada karıştırın.

ŞERBETİ İÇİN;4 su bardağı şeker,4 su bardağı su,yarım limonun suyunu şerbet yap ve ılıt.



YAPILIŞI;

Büyük bir kaba kadayıfları koyun.İçine margarini ve sıvıyağını ilave edip parmak uçları ile kadayıflar

yumuşayıncaya kadar karıştırın.Bir fincanın içine yarısına kadar kadayıf koyun.Sonra bir yemek kaşığı

muhallebi ilave edin ve tekrar kadayıfla muhallebinin üstünü kapatın.Yağlı tepsiye fincanı ters getirerek

kapatın.Yani kadayıf fincanın şeklini almış olacak.Sıcak fırında nar gibi kızarıncaya pişirin.

Fırından çıkarınca biraz soğutun.Ilık şerbeti üstüne dökün.En az 2-3 saat bekletip öyle servis yapın.

üstüne istediğiniz içle süsleyin.Muhallebi olarak istediğiniz pudingi koyabilirsiniz.Ama puding biraz koyu

olmalı.Çikolatalısı çok güzel olyor. :lol: Afiyet olsun.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP