27 Nisan 2010 Salı

FISTIKLI EKMEK KADAYIFI

FISTIKLI EKMEK KADAYIFI



1 çift ekmek kadayıfı

250 gram yeşil fıstık

2200 gram şeker

1/2 adet limon

250 gram kuru kayısı ve zerdali

1 kilo kaymak.



Ekmek kadayıfı tarifi üzanne iki kilo şekerle pişirilir. Kayısı, zerdali iyice yıkanıp su ile pişirilir. Suyunu çekince s'üzgüden geçirilip 200 gram şeker ilâve edilir. Kaynatıp ateşten alınır. Yuvarlak, büyücek bir tabağa kadayıfın tek parçası konur. Üzerine ekmek kadayıfının diğer katı konur, geri kalan marmelat üzerine sürülür. Temizlenmiş, makineden çekilmiş yeşil fıstık, her tarafına konur ve tamamlanmış olur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP