27 Nisan 2010 Salı

FISTIKLI TULUMBA TATLISI

FISTIKLI TULUMBA TATLISI



MALZEMESİ

250 gr. un

3 su bardağı şeker

125 gr. margarin

4 yumurta

biraz fıstık içi

yarım limon

1 kaşık şeker

1 fiske tuz



YAPILIŞI

3 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su, yarım limon suyu ile şerbetinizi hazırlayınız, bir tencereye 1,5 bardak suyu, 125 gr. margarini, 1 kaşık tozşekeri, tuzu koyup kaynatınız. Su kaynaymca içerisine unu döküp hızla karıştırarak hamur yapınız ve ateş üstünde 10 dakika pişiriniz. Ilık hale gelen hamura 4 yumurta kırıp iyice yoğurunuz. Bundan merdane kalınlığında ruleler yapınız. Bu ruleleri 1 parmak uzunluğunda kesip bıçakla etraflarına çizik yapınız. Kızgın yağda iyice kızartınız ve hepsini soğuk şuruba atınız. Şurubun dibine çökenleri servis tabağına alıp üstünü çekilmiş fıstık ile süsleyip servis yapınız.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP