27 Nisan 2010 Salı

Fındık ve Bademli Tatlı

FINDIK VE BADEMLİ TATLI



Malzemeler

100 gr fındık

100 gr badem

225 gr toz şeker

5 çorba kaşığı un (50 gr)

6 yemek kaşığı gül suyu

5 adet yumurta

Yağlı kağıt

Tuz

Şurup İçin

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker (375 gr)

1 çorba kaşığı limon suyu



Yapılışı

Fındık ve bademleri, robotta, incecik kıyın.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını, 1 tutam tuzla el mikseri ile çırparak, kar haline getirin.

Yumurta sarılarını da, toz şekerle, rengi beyazlaşana kadar çırpın.

Çırpılmış yumurta sarı suyu, kıyılmış fındık ve bademle karıştırın.

Kar haline gelmiş yumurta aklarını da, hazırladığınız karışıma, çırpmadan, yavaş yavaş yedirin.

Fırın kabınıza yağlı kağıt sererek, hamurunuzu bu kaba yayın ve önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 30-35 dk kadar pişirin.

Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.

Fırından aldığınız fındıklı ve bademli sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlınızı, şerbeti çekip, ılındıktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP