27 Nisan 2010 Salı

Güllaç Kızartma

GÜLLAÇ KIZARTMA



MALZEMELER

1 paket güllaç

4 su bardagi süt

1/2 kg seker

2 su bardagi çekilmis ceviz

4 yumurta

3 su bardagi seker

3,5 bardak su



YAPILIŞI

Sütü bir tencereye bosaltin. Içine yarim kg sekeri koyarak, seker eriyinceye kadar kaynatin. Sütü bir kenarda ilimaya birakin. Daha sonra güllaç yapraklarini teker teker sekerli sütte islatin. Islatilmis güllaç yapraklarini ikiye ya da dörde bölün. Genis kisimlarina ceviz dökerek, sigara böregi seklinde sarin. Yayvan bir kapta dört yumurtayi çirpin. Güllaçlari yumurtaya batirarak kizgin sivi yagda kizartin. Üç bardak seker ve üç bardak su ile tatlinin surubunu hazirlayin. Içine ½ limon suyu sikin. Serbeti soguttuktan sonra sicak kizarmis güllaçlari içine atin. Surubunu çekince servis yapin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP