27 Nisan 2010 Salı

HİNTPARE

HİNTPARE

Malzemeler

 2 Adet yumurta

 250 Gr. Margarin

 ½ çay bardağı toz şeker

 ½ çay bardağı hindistan cevizi

 Kabartma tozu

 Vanilya

 Yeterince un

Şerbet İçin

 3 su bardağı şeker

 3 su bardağı su

 ½ limon suyu

Yapılışı

Margarin ve şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler içine eklenerek elde yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlatılarak ortalarına 170 derecede pembe olana kadar pişirilir. Şerbet daha önceden kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet dökülür.



Server ERENLER

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP