27 Nisan 2010 Salı

Sarığı Burma

SARIĞI BURMA



MALZEMELER

Hamuru için:

1/2 kg Un

3 Adet Yumurta

1 Çay Bardagi Süt

1 Çay Bardagi Sivi Yag

1 Tutam Tuz

3 Çorba Kasigi Yogurt

Yufkalari açmak için

1 Kase Nisasta

Içine:

1/2 kg Ceviz

Üzerine:

1 Paket Margarin

7 Su Bardagi Toz Seker

8 Su Bardagi Su

1/2 Limon



YAPILIŞ TARİFİ

On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin. Içine yarim limonu sikm. Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin.

1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin.

2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin. Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin.

3- Yufkayi oklavaya sarin.

4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin.

5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün. Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin. Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün.



ML® Sarığı Burma Tatlısı (görsel)






0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP