27 Nisan 2010 Salı

SULTAN TATLISI

SULTAN TATLISI



MALZEMELER

hamuru için:

1 adet yumurtanın akı

200 gr toz şeker

1 adet yumurtanın sarısı

200 gr margarin

150 gr çikolata rendesi

200 gr pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

200 gr un

şerbeti için:

4 bardak şeker

4 bardak su

1 adet limonun suyu



HAZIRLANIŞI

Şurup için suyu ve şekeri kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin.

Soğumaya bırakın. Yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın. Toz şekeri içine azar azar dökerek yedirin. Yağı eritin ve soğutun. yumurta sarısıyla karıştırın. Kalan malzemeleri yumurta akına ekleyin. Yağ ve yumurta sarısını da ilave edin. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 180 dereceli fırında pişirin. Üzerine şerbetini dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP